Міфи і правда про вивчення англійської мови – міф 3

Міф №2:
Всі початківці роблять помилки - це нормально
Частково цей міф - лише виправдання міфу №2 “Не проблема, якщо є помилки”. Аргумент, який начебто підтримує цей міф, - це те, що помилки є невід'ємною частиною будь-якого навчання, тому немає сенсу намагатися їх уникати.

old-man-scratching-head

Правда:
В той час як повністю позбутися помилок неможливо, ви все-таки можете говорити і писати майже без помилок, навіть якщо ви початківець.


Секрет у тому, щоб вхідного матеріалу було більше, ніж вихідного. Іншими словами, поглинання англомовного матеріалу повинно перевищувати ваше говоріння англійською у кілька разів (якщо порівнювати це буде приблизно таке співвідношення: 1 година читання, 1 година прослуховування - кілька правильних речень, які ви можете сказати або написати англійською мовою.

  boy-listening

Якщо ви наслідуватиме гарні приклади (тобто будуватимете речення з правильних фраз та мовних зворотів, яких ви наслухалися чи начиталися від носіїв мови), та якщо будете уникати "непевних" фраз (фраз, які можуть бути неправильними), ви говоритимете практично без помилок.

Що це значить:

1. Не намагайтеся говорити, поки не впевнені, що ця фраза чи речення правильні. Якщо ви робите помилку на помилці - проводьте увесь вільний час, занурившись у вхідний матеріал (читайте та слухайте автентичні тексти)

2. Перевіряйте слова, фрази, конструкції в Інтернеті та словниках, пишучи речення, щоб переконатися, що воно правильне.
Будь-що, в чому ви не впевнені на 100% - це потенційна помилка, яку ви можете завчити і якої буде складно позбавитися потім.Якщо ви не впевнені на 100% і не можете перевірити чи спитати правильний варіант, краще не кажіть/пишіть цього

3. Читаючи чи слухаючи автентичні тексти, звертайте увагу на порядок слів, на артиклі, на прийменники (за, у, під, до, після і т.п.) та на часові форми. Якщо на останні учні ще хоч іноді звертають увагу, то артиклі, порядок слів і прийменники просто "не помічають". Що з того? Саме в їх вживанні допускається найбільша кількість типових помилок ( а не у вживанні часових форм), бо вони - непомітні, сприймаються як належне. Тому порівнюйте речення англійською мовою із тим, як воно могло б звучати вкраїнською - порівняйте їх, помічайте відмінності. Це звичка звертати увагу допоможе вам уникати помилок у формулюванні своїх речень.

Girl Reading

Поради, викладені вище, допоможуть вам уникнути вироблення поганих звичок, яких потім практично неможливо позбавитись. Якщо ви будете обережні та терплячі, ви навчатиметеся з мінімальною кількістю помилок і поступово набудете здатності використовувати все більше фраз, в яких ви 100% впевнені, аж поки зможете виразити все, що вам забажається англійською мовою -  вільно і безпомилково.

За матеріалами статті “As a beginner, you’re bound to make a lot of mistakes

Коментарі

Популярні публікації