Як вчити нові англійські слова?

new-words-to-learn
Як вчити нові слова?
В попередній статті “Які англійські слова треба вчити?” я писала про те, як вирішити – потрібно вчити слово чи ні. Зараз хочу розповісти про те, як найкраще вчити слова.

Тільки в контексті

Завжди вчіть слова в контексті (а ще краще - заучуйте типові словосполучення з цим словом).
Якщо перекладаєте і вчите слова з літератури чи статті, завжди майте її поруч із словником, щоб можна було зазирнути і “прогнати” значення слова в цьому конкретному реченні.

Найгірший спосіб вчити слова - це список слів із перекладом (як на малюнку), і ви навіть не пам’ятаєте, як було вжито ці слова
word-list

Поменше перекладу

Якщо ви ведете "словничок", намагайтесь записувати не переклад слова, а по можливості використовуйте визначення слів, малюнки або приклади. По-перше, переклад - це в багатьох випадках приблизний (не точний) відповідник оригіналу, по-друге, залучення мозком рідної мови уповільнює опанування англійської. Звичайно, на початкових етапах вивчення мови легше користуватися перекладом, але вже на рівні pre-intermediate відходьте від цієї звички.

Знайшов-вивчив-використав

Використовуйте техніку "повторення через інтервали" для запам’ятовування нових слів та фраз - і одразу ж використовуйте ці слова після їх вивчення, щоб вони залишилися в ваші пам’яті.
Якщо немає співрозмовника - придумуйте речення з вивченою фразою і вимовляйте їх вголос. Найкраще - уявити ситуацію, в якій ви могли б використати це слово стосовно свого життя (не лінуйтеся продумати зорово-слухові-тактильні деталі, які допоможуть вам запам’ятати слово)
Make up sentences with new words

«Відновлення» забутих слів

Буває, що ви вивчили слово, але воно постійно забувається. Для вашої підсвідомості воно – сіреньке, нецікаве, вихоплене з контексту. Спочатку в хороших англо-англійських словниках знайдіть приклади вживання певного слова - прочитайте їх уважно, зрозумійте. Потім уявіть, як ви могли б вживати це слово с своєму житті.
  • Скажімо, які питання своєму коханому ви могли б поставити, використовуючи це слово?
  • Або уявіть, що ваш начальник каже вам щось, використовуючи це слово – яким би було його висловлювання?
«Оживіть» слово, зробіть його яскравим завдяки вашій уяві.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації