Курси чи репетитор: що краще для вас?

Звичайно, вибір способу навчання залежить в першу чергу від ваших індивідуальних особливостей.
Є люди, яких підхльостує конкуренція, вони стараються «не пасти задніх», продемонструвати, наскільки гарно відпрацьовано складний звук тощо. Таким людям цікавіше працювати в групі. Інша категорія – це люди, які через невпевненість у правильності своєї мови замикаються в собі, бояться зробити помилку тощо. Тому і підхід до способу освоєння мови має бути різним.
Питання про вибір способу навчання зводиться просто до питання “Чи комфортно вам у колі малознайомих людей?”
Якщо ви сором'язливі і замкнуті, то курси вам здебільшого не допоможуть. Який в них сенс, якщо ви терпіти не можете виступати на люядх і викладач з вас все одно слова не витягне? Ви можете знати напамять всі форми неправильних дієслів і всі часові форми, але не зможете їх вживати в мовленні, тому що ваша соромязливість вам завадить і вас випередять більш активні (навіть якщо й не такі старанні) співгрупники, яким головне – говорити.

Заняття на курсах англійської мови

Заняття на курсах англійської мовиКурси я рекомендую в першу чергу екстравертам, людям, яких не лякає конкуренція, яким приємно знайомитися і спілкуватися з новими людьми, які здатні самі відпраюувати вдома те, чому не приділили увагу на уроці. Курси багатьом таким людям допомагають подолати так званий мовний барьєр і водночас завести багато цікавих знайомств. До переваг курсів також можна віднести те, що ви чуєте, як ваші співгрупники говорять англійською і які зауваження їм робить викладач, в результаті чого ви автоматично запам’ятовуєте правильні вирази та звороти і уникаєте подібних помилок. Тому не варто недооцінювати заняття на курсах. Більше про те, як вибрати курси англійської мови читайте тут.
Якщо ж ви інтроверт, ніяково почуваєтеся в колі малознайомих людей, болісно сприймаєте помилки і тому намагаєтеся їх не робити (принаймні публічно), то вам варто серйозно розглянути варінт занять з репетитором.
Я, як і багато викладачів, вважаю, що заняття повинні бути налаштовані на та підлаштовані під вас, і тільки вас - бо немає двох однакових людей за їх здатністю концентруватися, за швидкістю памяті, уважністю , логічністю мислення, рівнем працздатності тощо.

Індивідувальні заняття з репетитором

Індивідуальні заняття з репетиторомЦе варінт для тих, хто не може відвідувати курси через обьєктивні причини, зокрема “плаваючий” графк роботи або певні фізичні вади.
З репетиторами займаються переважно ті, хто хоче вивчати англійську  на "своїх" умовах": вони займаються з тим темпом, який прийнятний для учня, вони при потребі отримують детальні пояснення на свої питання, відпрацьовують до автоматизму те, що "не дається" з першого разу. До переваг занять з репетитором також можна віднести те, що викладач, побачивши вашу плутанину між Past Indefinite та Present Perfect, може відхилитися від запланованої програми і повернутися до пройденого вами колись матеріалу і «підлатати» прогалини в ваших знаннях.
На кожне питання учня репетитор своєчасно реагує і старанно готує відповідний матеріал, який допоможе закріпити навичку - на курсах недостатньо часу, щоб дозволити собі такий індивідуальний підхід.
Трохи згодом я напишу про те, як вибрати того репетитора, який вам підходить.
Звичайно, основна істина – мову вивчить не той, хто ходить на курси чи до репетитора, а той, хто її вчить.

Коментарі

Популярні публікації