Як знайти співрозмовників по скайпу для спілкування англійською?

Один із читачів блогу задав питання: " Займаюсь з репетитором ... Як знайти співрозмовників по скайпу для спілкування хоч на такому рівні??"

Варто пам'ятати, що призначенням мови (а відтак метою вивчення мови) є спілкування. Якщо ж у найближчому майбутньому ви не плануєте відвідувати англомовні країни, як знайти носіїв мови для спілкування? Інтернет вам у цьому допоможе

Спробую у цьому дописі представити читачам кілька ресурсів, де можна знайти англомовних співрозмовників.

Перш за все, якщо мова йде про Skype, то ви маєте уважно переглянути Форум підтримки Skype в розділі Language Learning (англійською) та Изучение языков (російською)  - записи не дублюються, тому раджу передивитися повідомлення на обох дошках.

Англомовна дошка оголошень Skype

На скріні зверху ви можете побачити фрагмент дошки Language Learning (жовтим я виділила повідомлення, де потенційно можна знайти англомовних співрозмовників). Там ви побачите багато дописів від різних користувачів, які прагнуть знайти собі співрозмовника.

Нижче – скрін одного із багатьох оголошень дошки "Изучение языков"

ru_announcement

Ви можете відписати у тій темі, яка вас зацікавила і зв'язатися із автором чи коментатором по Skype або ж можете створити своє оголошення і чекати реакції. В такому разі не забудьте вказати свій приблизний рівень англійської, свої побажання до співрозмовника, можливо, інтереси тощо (те, що ви б хотіли знати про людину, з якою маєте спілкуватися).

Де ще, окрім Скайпу, можна спілкуватися англійською для практики?

Існує багато ресурсів, які можуть забезпечити вас спілкуванням англійською. Як правило, при реєстрації на цих ресурсах ви вказуєте мову, якою володієте, та мову, яку бажаєте вивчити. Більшість цих ресурсів працюють за принципом "я – тобі, ти – мені", тобто користувачі із багатьох країн допомагають одне одному опанувати бажану мову. Для прикладу, бразилець навчатиме вас португальської, тоді як ви навчатимете його української.

Через пошук знаходите собі "мовного партнера" і спілкуєтеся в чаті. Маю попередити, що не всі користувачі обов'язково будуть носіями мови, оскільки англійську бажають вивчати (і практикувати) і турки, і японці, і італійці – так само як і ви. В цьому є як переваги (вони говоритимуть повільніше, ніж носії), так і  недоліки (можуть бути помилки у граматиці/слововживанні чи відчутний акцент). Однак на  багатьох таких сайтах пошук партнерів можна обмежити певною країною (наприклад, the USA). Знайшовши партнера, зв'язавшись завдяки повідомленням чи чату, ви можете запросити його спілкуватися в Skype, якщо вам так зручніше.

Ось деякі із таких сайтів (не забудьте спочатку зареєструватися перед пошуком друзів):

 

Livemocha – детальніше про цей популярний сервіс можете прочитати тут або тут, тому лише скрін:

image

 

Polyglotclub (сам сайт франкомовний). Нижче – скрін пошуку тих, хто знає англійську, живе в США, хоче вивчати українську, старший 23 років та має Skype.

image

 

Palabea працює за таким же принципом, але тут є відеочат та фільтр не лише за мовами, але й за інтересами. Наприклад, пошук по improve English видає список людей, які цікавляться тим самим. Ви можете обрати інші ключові слова, наприклад gardening чи knitting чи hockey і спілкуватися на ті теми, які вас дійсно цікавлять.

image

 

image

 

Дуже багато можливостей для тих, кого англійська цікавить як засіб (а не мета) спілкування надають Google Hangouts (від англнглійського hangout – місце постійних зустрічей). Це групові відеочати (можна сказати, відеокімнати) на певну тему. Якщо когось це зацікавить, залишайте коментарі, я напишу детальніше в одному з наступних дописів. А поки що – каталог відеокімнат Google, які відбудуться найближчим часом (24 години) та каталог постійно активних Hangouts. Для участі у відеокімнаті потрібно мати обліковий запис Google.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації